Viorica Dăncilă va fi primită la curtea Regelui Spaniei

Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro
Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei o va primi pe Viorica Dăncilă, premierul României, la Palatul Zarzuela, reședința sa de la marginea Madridului.

Vizita a fost publicată în programul oficial al Regelui Spaniei. Premierul României, Viorica Dăncilă, va vizita Spania în zilele de 6 și 7 septembrie.

Cu toate acestea, vizita nu este trecută în agenda Vioricăi Dăncilă, cu toate că Spania este țara în care trăiesc aproximativ 700.000 de români. Este a doua cea mai importantă comunitate românească din afara granițelor țării, după cea din Italia.

Numărul românilor care muncesc în Spania a scăzut în ultimii ani, mai ales după criza financiară din urmă cu un deceniu, mulți reprezentanți ai Diasporei iberice preferând să revină acasă sau să emigreze către țările din Nordul Europei, unde condițiile de trai sunt mai bune.

Regele Felipe VI al Spaniei și-a început domnia în 19 iunie 2014, fiind fiul lui Juan Carlos I, care a abdicat. Regele Spaniei este căsătorit cu reporterul TV Letizia Ortiz și are două fiice: Leonor și Sofia.

Potrivit Constituției Spaniei, monarhul este șeful statului și comandantul forțelor armate.

Întâlnirea de la Palatul Zarzuela reprezintă un nou moment important pentru premierul României în acest an.

În luna mai a anului curent, Viorica Dăncilă fost primită în audiență de către Papa Francisc, la Vatican. A urmat o vizită controversată în Israel, unde s-a întâlnit cu premierul Benjamin Netanyahu, iar apoi un turneu în câteva țări balcanice, Serbia și Muntenegru.

Aproape toate vizitele premierului român au fost marcate de gafe și momente ridicole.