Viorica Dăncilă a întârziat la întâlnirea cu Jean Claude Junker. Premierul dă vina pe SPP

viorica dăncilă
Foto: EU2014 - European Parliament

Premierul Viorica Dăncilă a ratat întâlnirea programată cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, pentru că a întârziat. Dăncilă fusese cea care insistase ca discuția să aibă loc.

Întâlnirea dintre cei doi ar fi trebuit să aibă loc pe aeroportul Băneasa, din București, la scurt timp după sosirea în România a președintelui Comisiei Europene, luxemburghezul Jean Claude Juncker.

Viorica Dăncilă a întârziat la întâlnire, iar Juncker a plecat imediat către hotel.

Guvernul a explicat incidentul într-un comunicat oficial.

”Protocolul Guvernului României a fost informat de Reprezentanța Delegației Comisiei Europene în România că aeronava cu care se deplasează în România președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va ateriza pe Aeroportul Băneasa, la ora 18.30, informații confirmate de documentele oficiale primite de la Bruxelles.

Premierul Viorica Dăncilă a plecat la ora 17.30 de la Palatul Victoria spre Aeroportul Băneasa.

La ora 17.40, Protocolul Guvernului a fost anunțat de către directorul Aeroportului Băneasa că aeronava cu care vine în România președintele Comisiei Europene este posibil să aterizeze mai devreme decât ora anunțată inițial.

La ora 18.00, premierul Viorica Dăncilă a intrat în Aeroportul Băneasa.

Însă SPP a preluat în coloană oficială delegația președintelui Comisiei Europene de la scara avionului și a plecat spre hotelul la care urma să fie cazată.”

Dăncilă și Juncker ar fi trebuit să aibă o întâlnire de un sfert de oră, în salonul oficial, la ora 18:00, însă premierul român n-a reușit să ajungă în timp util de la Guvern la aeroportul Băneasa.

Viorica Dăncilă, care nu este la prima gafă pe care o face în relațiile diplomatice, nu beneficiază de protecția SPP, instituție pe care PSD a acuzat-o în repetate rânduri de spionaj politic.