Violeta Vijulie de la PNL s-a păcălit cu un pamflet de pe un site de satiră: „Regina Marii Britanii bea numai vin românesc”

Violeta Vijulie
Foto: Pagina de Facebook Violeta Vijulie

În vârstă de 44 de ani, Violeta Vijulie de la PNL, fosta președintă a Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, s-a păcălit cu un text de satiră, preluat de pe un site de umor. Ea l-a republicat pe contul său de Facebook crezând că este o știre reală.

„Nu e un îndemn să beți mai mult, ci să beți cu măsură numai vin românesc, ca Regina Marii Britanii!”, a scris Vijulie pe Facebook.

„De ani buni regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii bea numai vin romanesc fiind pur si simplu indragostita de acesta. Prima sticla i-a fost adusa de printul Charles acum 16 ani si de atunci nu mai suporta sa puna gura pe vinuri din alte tari. Elisabeta a ajuns deja la venerabila varsta de 95 de ani si este convinsa ca una dintre cauzele longevitatii si a starii sale bune de sanatate este vinul romanesc. In fiecare zi dupa micul dejun regina savureaza un pahar de Feteascǎ Neagrǎ apoi la pranz 1-2 pahare de vin alb adus special de la gospodarii din zona Vrancei, la ora 5 dupa ceai paharnicul regal ii serveste un paharut de vin alb de Cotnari care se pare ca este preferatul ei, iar fiecare seara si-o incheie cu cateva cupe de argint pline cu vin de Murfatlar”, se arată în textul preluat.

Unii comentatori i-au indicat Violetei Vijulie că este imposibil ca regina ajunsă la vârsta de 95 de ani să bea o cantitate atât de mare de vin în fiecare zi.

Ulterior, textul devine și mai greu de crezut: „Acum cativa ani, intrigati de pasiunea Elisabetei pentru aceste vinuri, mai multi din consilierii reginei in frunte cu marele vistiernic, care era ingrijorat de sumele mari de bani cheltuite de regina pe licoarea romanesca, au cerut cercetatorilor britanici de la Academia Regala sa faca un set de analize amanuntit al compozitiei acestor vinuri iar rezultatul a fost uimitor. Se pare ca vinul romanesc are niste calitati unice in lume, si asta in primul rand din cauza solului binecuvantat ce transmite strugurilor niste energii pozitive nemaiintalnite in alte locuri, ce pot prelungi viata cu pana la 18 de ani si jumatate.”

La finalul textului preluat, fosta președintă a Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici a menționat „Sursă: net”. Sursa este, de fapt, siteul de satiră „Socialistul”.

Iată un alt exemplu de pamflet publicat de acest site:

Vă recomandăm și:

Aici vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.