Violeta, polițista care a salvat o tânără ce era bătută într-o stație de metrou

violeta
Sursa: Pagina de Facebook MAI

Violeta, o polițistă care lucrează la departamentul de relații publice din Poliția Română a salvat o tânără care era bătută de un bărbat în stația de metrou Constantin Brâncoveanu din București.

Incidentul s-a petrecut ieri, în jurul orei 7 dimineața.

„Violeta a văzut o fată culcată la pământ și lovită cu bestialitate de un bărbat. Rapid și-a făcut loc printre cei care se grăbeau spre gura de metrou și s-a aruncat spre agresor oprind acțiunea acestuia asupra fetei. În cădere l-a prins de o mână și a încercat să îl imobilizeze”, au relatat reprezentanții Ministerului de Interne pe pagina de Facebook a instituției.

Bărbatul, care suferă de afecțiuni psihice, s-a năpustit apoi asupra polițistei, care a fost și ea lovită. „Chiar dacă a fost lovită, Violeta a reușit într-un final să-l țină la o distanță la care agresorul să nu mai fie periculos”, a mai arătat MAI.

Bărbatul a fost în cele din urmă imobilizat și cu ajutorul unui alt polițist aflat în timpul liber.

„Ea este Violeta, iar în această dimineață, în drumul spre muncă, a sărit să ajute acolo unde ceilalți, poate din grabă sau poate nu au auzit (sperăm noi!), au trecut fără să se oprească.

Ea este Violeta, o colegă extraordinară, un om deosebit, o polițistă în adevăratul sens al cuvântului. Pentru implicare și pentru faptul că nu ai rămas nepăsătoare, îți mulțumim!”, se mai arată pe pagina de Facebook a MAI.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.