Vine frigul – Ce sporturi poți face chiar în casă

A început sezonul rece, temperaturile au scăzut dramatic și brusc. Pentru persoanele active care erau obișnuite să facă activități outdoor, să alerge sau pur și simplu să facă plimbări lungi în parc, acest sezon nu este deloc unul prea fericit.

Există însă soluții alternative prin care forma fizică poate fi păstrată chiar și stând în casă. Venim și noi în ajutor cu câteva soluții și idei de activități fizice ce pot fi practicate în confortul propriei locuințe.

Gimnastică

Atunci când nu ai timp sau ești pe fugă și n-ai timp să ajungi la o sală de sport, poți oricând să faci gimnastică în propria locuință. Poți face asta fără vreun aparat necesar, dar dacă ai câteva accesorii, cum ar fi câteva greutăți, gantere, grip trainer, ankle weights sau orice altceva, cu atât mai bine.

Recomandat este să faci exercițiile fizice fie de dimineață, fie după-masă, dar nu cu mai puțin de două ore înainte de a te bagă la somn. Prea multă adrenalină ar putea să nu te lase să te odihnești bine. Printre exercițiile recomandate sunt flotările, genuflexiunile și clasicele abdomene.

Yoga

O altă activitate care se poate face foarte bine indoor este Yoga. Tot ce ai nevoie pentru yoga sunt câteva haine lejere, eventual un covoraș special pe care să te sprijini când faci exercițiile pe jos.

Este foarte simplu să te apuci de yoga utilizând filmulețele de pe Youtube, unde găsești instructori care îți arată exact ce exerciții să faci, în funcție de gradul de dificultate pe care îl dorești.

Mai mult, poți alege exerciții de yoga special dedicate pentru anumite zone ale corpului, pentru anumite afecțiuni sau dureri. Vei vedea că exercițiile nu sunt foarte dificile, însă au efect pe termen îndelungat. În plus, te relaxează foarte mult și vei fi mai puțin tensionat.

Bicicletă fitness magnetică

Dacă vrei să faci totuși o investiție, poți alege achiziționarea unei biciclete fitness magnetice pe care poți face exerciții direct în fața televizorului. Bicicletele au în general și calculator care îți arată ce distanțe parcurgi, câte calorii arzi în această perioada de timp, care e pulsul tău pe parcursul exercițiilor.

Bicicletele magnetice nu sunt foate scumpe, găsești modele care costă și mult sub 500 de lei, așa că dacă urmărești și promoțiile speciale, poți achiziționa un model chiar și cu un buget mediu.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.