Vaccinarea anti-COVID-19 va continua la cabinetele medicilor de familie

mihaela anghel
Asistenta Mihaela Anghel este prima persoană din România care a fost vaccinată cu două doze ale serului produs de Pfizer și BioNTech. Foto: RO Vaccinare Facebook

În condițiile în care misiunea Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea  se va încheia în următoarea perioadă, vaccinarea anti-COVID-19 se va realiza în principal la cabinetele medicilor de familie.

În acest sens, Preşedintele Comitetului naţional privind vaccinarea anti-COVID a avut deja o şedinţă cu reprezentanţii medicilor de familie.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a declarat, pe Facebook, că, în calitate de preşedinte al CNCAV, le-a transmis medicilor de familie că le apreciază „munca extraordinară legată de vaccinarea anti-COVID-19, care a început în cabinetele lor pe 4 mai anul trecut şi a dus până acum la vaccinarea a peste 1,1 milioane de români”.

Din 14 martie, Institutul Naţional de Sănătate Publică va comunica săptămânal datele privind vaccinarea persoanelor din România, ca măsură din Planul tranziţiei activităţii de vaccinare împotriva COVID-19 de tip campanie către Programul Naţional de Vaccinare al Ministerului Sănătăţii.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.