Vaccinarea a devenit obligatorie pentru tot personalul medical din Franța

FOTO: sasint/Pixabay.com
FOTO: sasint/Pixabay.com

Întreg personalul medical din Franța trebuie să se vaccineze împotriva COVID-19 până înn luna septembrie, altfel riscă să nu mai fie plătit.

Obligativitatea vaccinării îi vizează pe medici, asistenți, personalul administrativ și voluntari.

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat că, începând cu luna august, pentru accesul în magazine, baruri și cinematografe va fi necesar un certificat de sănătate.

Documentele vor demonstra că persoana a fost vaccinată sau că a fost testată negativ la COVID-19.

”Sunt foarte conștient de lucrul pe care îl cer de la voi, însă știu că sunteți pregătiți pentru acesta, că aveți un simț al datoriei”, le-a transmis Macron cetățenilor francezi într-un discurs televizat.

Obligativitatea vaccinului se aplică tuturor celor care intră în contact cu persoane vulnerabile, astfel că primii vizați sunt muncitorii din spitale, clinici și centre pentru bătrâni, indiferent de funcția pe care o ocupă.

Cine nu se vaccinează până în 15 septembrie riscă să nu mai fie plătit.

Pentru a stimula și mai mult rata vaccinării, autoritățile franceze au anunțat că testele PCR, care în prezent sunt gratuite, vor fi plătite, însă doar dacă nu sunt făcute cu adresă de la medic.

Numărul cazurilor noi de infectare cu varianta Delta a coronavirusului sunt în creștere în Franța, unde se înregistrează deja o creștere a numărului de internări.

Doar 40% dintre francezi s-au vaccinat cu ambele doze.