Vacanțe gratis într-un sat de poveste din Italia

SURSA FOTO: Captură video - Antonio Biscaglia/Youtube 
SURSA FOTO: Captură video - Antonio Biscaglia/Youtube 

Un sat cu doar 300 de locuitori, din provincia italiană Matera, în sudul Italiei, ar putea fi salvat de Airbnb și ONG-ul Wonder Grottole. Cele două organizații vor să resusciteze Grottole cu ajutorul turismului.

Aribnb caută patru persoane care sunt dispuse să se mute, în această vară, timp de trei luni, alături de localnicii italieni. Cei care vor fi selectați vor participa la un training de o lună și vor fi introduși în viața comunității din mica așezare italiană.

Potrivit anunțului, vor locui în case tradiționale și vor participa la diverse activități locale precum: olăritul, recoltarea mierii de albine, producția uleiului de măsline sau prepararea pastelor italiene.

De asemenea, vor deveni gazde pentru alți turiști pe care îi vor învăța meșteșugurile locului. Toate veniturile obținute vor fi reinvestite în comunitatea italiană. Locuitorii satului  spun că e un loc foarte liniștit, fără trafic și poluare, în care turiștii se pot bucura de aer curat și mâncare bună, iar oamenii sunt foarte primitori.

Grottole este un sat construit în munți, cunoscut mai ales pentru obiectele artizanale făcute din ceramică. Micile ateliere de olărit sunt în peșterile răspândite pe dealurile din sat. Potrivit istoricilor, zona este locuită încă din Paleolitic. În prezent, satul mai are doar 300 de locuitori care locuiesc în centrul istoric, iar peste 600 de case sunt părăsite.

Cei care sunt interesați să participe la acest proiect pot aplica aici.

SURSA FOTO: Captură video – Antonio Biscaglia/Youtube 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.