Vacanța în Mexic în 2019 – Recomandări practice pentru un sejur reușit

Surprinzatorul Mexic merita vizitat pentru mancarea sa delicioasa, care l-a ajutat sa devina renumit si pentru buna dispozitie pe care o promoveaza. Fiind cea mai populara tara vorbitoare de limba spaniola, Mexicul are o istorie bogata si multe de oferit vizitatorilor sai, din punct de vedere cultural.

Mexic, o destinatie in care nu ai cum sa te plictisesti

Daca spui Mexic spui imediat cultura, diversitate si mai ales voie buna. Toate acestea pot fi experimentate in numeroase moduri: de la aprofundarea cunostintelor despre mayasi in temple sau muzee, pana la delectarea cu mancare delicioasa, participarea la festivaluri extravagante, zile petrecute pe plaje minunate si participarea la petreceri colorate.

Ce poti face in Mexic in timpul unui sejur

Un sejur in Mexic trebuie planificat in detaliu pentru a te bucura de principalele atractii turistice din aceasta tara. Iata cateva dintre cele mai populare activitati pe care le poti desfasura pe durata sejurului tau in Mexic:

  • Chicken Itza – „Taramul fagaduintei” – Aceasta locatie reprezinta o dovada a existentei civilizatiei Maya, fiind al doilea cel mai popular sit arheologic din Mexic. Acolo vei descoperi Piramida Kukulkan, care se afla pe lista celor 7 minuni ale lumii moderne.

  • Festivalul „Ziua Mortilor” – „Dia de los Muertos” – Acesta nu este atat de sumbru precum pare din denumirea sa. In perioada 31 octombrie –  2 noiembrie, mexicanii ii sarbatoresc pe cei trecuti in nefiinta, prin organizarea celor mai interesante petreceri, cu diverse costume si prin efectuarea unor vizite la cimitir sau prin decorarea mormintelor.

  • Preparate locale delicioase – Bucataria mexicana este variata intrucat a fost influentata de localnici si de europeni. In Mexic, trebuie sa incerci preparate locale deosebite precum Fajitas cu guacamole, buritto si tacos. In ceea ce priveste bauturile favorite ale turistilor, trebuie sa stii ca tequila si mezcal, bauturi preparate din agave, se afla la mare cautare in Mexic.

  • Cultura mexicana– Daca mergi in vacanta in Mexic, nu rata Muzeul National de Antropologie, locatie in care poti afla numeroase informatii despre istoria si cultura mexicana, pline de povesti fascinante.

  • Bucura-te de plaja – Mexicul dispune de plaje generoase, cu ape cristaline si nisipuri albe, locatii in care poti face surf, scufundari sau pur si simplu te poti relaxa, admirand peisajul uimitor.

Sfaturi de calatorie in Mexic

Daca planifici un circuit in Mexic in perioada care urmeaza, trebuie sa tii cont de faptul ca pasaportul de care dispui trebuie sa fie valabil timp de 6 luni de la data returului. Astfel, daca mergi in Mexic pe 1 octombrie si pleci pe 1 noiembrie, pasaportul tau trebuie sa valabil pana pe 1 mai, anul urmator.

De asemenea, ai grija ce perioada de calatorie alegi pentru vacanta in Mexic. Daca vrei sa fii acolo in timpul festivalurilor, trebuie sa stii ca Dia de los Muertos, de exemplu, se celebreaza la finalul lunii octombrie si ca este un eveniment foarte distractiv, care transforma acea perioada intr-una dintre cele mai aglomerate din an.

Din punct de vedere termic, cea mai buna perioada de vizitare a Mexicului este cuprinsa intre lunile mai si octombrie, atunci cand clima atinge o medie placuta, atat pentru drumetii, cat si pentru a petrece timp la plaja.

In plus, poti apela la un ghid local pentru a te ajuta cu turul monumentelor dintr-o anumita zona. Daca nu iti place sa fii legat de un grup, poti face si singur totul, insa fii precaut si ai grija  sa nu ai la vedere obiecte scumpe si sa urmeaza rutele recomandate.

Asadar, daca te gandesti sa mergi in Mexic, nu uita ca acest oras este cu un carusel nesfarsit de oportunitati turistice. Selecteaza cu grija atractiile turistice pe care vrei sa le descoperi, planifica traseul zilnic, asigura-te ca ai actele in regula si pregateste-te de doze serioase de cultura si istorie.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.