USR-PLUS vrea alegeri anticipate imediat după prezidențiale

Dacian Cioloș și Dan Barna. Foto: USR / Facebook

Liderii alianței USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, au declarat într-o conferință de presă că România are nevoie de un guvern care să organizeze, cât mai repede, alegeri anticipate.

Dan Barna a spus că alianța dintre cele două partide își asumă să ceară actualului parlament un acord politic, cu implicarea președintelui Klaus Iohannis și a partidelor de opoziție pentru care alegerile anticipate să fie organizate imediat după cele prezidențiale.

„Mandatul primit de PSD în 2016 a fost irosit, batjocorit, oamenii au primit agenda pe justiție a liderilor PSD. (…) Guvernul Dăncilă nu mai are majoritate în Parlament. În orice democrație, când nu mai ai majoritate te retragi, încerci să construiești o altă majoritate sau lași pe alții.

Doamna Dăncilă trebuie să-și depună demisia și să lase o altă majoritate să formeze Guvernul”, a declarat liderul USR, Dan Barna. Acesta a mai adăugat că soluția, în prima etapă, este o moțiune de cenzură care să fie susținută de cât mai mulți.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.