USR are patru condiții pentru a susține viitorul Guvern

Dan Barna / Facebook

Președintele USR, Dan Barna, a postat pe contul său de Facebook un set de patru condiții pentru ca partidul pe care îl conduce să dea un vot de încredere viitorului guvern. De asemenea, acesta a spus că USR va intra la guvernare doar după alegerile parlamentare.

Cele patru condiții sunt:

„Adoptarea legii privind alegerile pentru primari în două tururi – esențială pentru legitimitatea aleșilor locali și recuperarea democrației la nivel local.

Votarea inițiativei “Fără Penali în funcții publice” pentru care au semnat peste un milion de români.

Consultarea Parlamentului asupra propunerii pentru poziția de Comisar European ce revine României.

Desființarea prin lege a recursului compensatoriu care a eliberat din închisori peste 20 000 de infractori dintre care mulți au comis noi fapte de violență”.

Barna a mai spus că „toate aceste lucruri se pot întâmpla într-o singură zi de muncă în Parlament”.

„Voi propune colegilor mei să cerem mâine la Cotroceni un calendar clar pentru anticipate”, a precizat Barna, car ea adăugat că va merge marți la Palatul Cotroceni pentru încă o rundă de consultări.

„Alianța USR PLUS a spus constant că va intra la guvernare doar după alegerile parlamentare. Poziția noastră rămâne fermă: în actualul context politic orice formulă guvernamentală ar fi instabilă, incapabilă să facă reformele necesare și ar depinde de PSD care va deveni arbitrul oricărei strategii”, a mai adăugat Barna.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.