Unul dintre liderii AUR care participă la întâlnirea cu Iohannis a fost condamnat cu amendă penală pentru lovire

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Unul dintre cei patru membri ai delegației Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) care participă la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis a avut cazier. Potrivit g4media.ro, Ringo Dămureanu, lider AUR de Gorj, a primit o amendă penală pentru „lovire”.

În 2018, Dămureanu a depus la Judecătoria Craiova o acțiune prin care cerea să i se șteargă din cazier o condamnare la o amendă penală de 1 milion de lei vechi, pe care a primit-o în anul 2000.

În sentința din dosarul de reabilitare se arată că infracțiunea comisă de Dămureanu a fost „pentru săvârșirea infracțiunii prev. de art. 180 alin. 2  C.p. de la 1969.”, adică lovirea.

Judecătorii au admis cererea de reabilitare a lui Dămureanu pe motiv că ”s-a împlinit termenul de prescripție a executării acesteia.”

Nu ar fi fost primul incident de acest gen. În 2010, publicația Gazeta de Sud din Craiova a scris că ”un medic din Craiova susţine că a fost agresat şi insultat de preşedintele Sindicatului Administraţiei Publice Forţa Legii (Ringo Dămureanu n.r.), din cauză că a dorit să se retragă din sindicat”.

Liderul sindical a negat orice agresiune și a declarat că în spatele întregului scandal s-ar fi aflat prefectul de Dolj.

Victima ar fi obținut, ulterior, un certificat medico-legal care arăta că are nevoie de 4-5 zile de îngrijiri medicale și ar fi depus împotriva liderului sindical o plângere privind săvârşirea infracţiunii de lovire. De asemenea, polițiștii veniți la  fața locului l-ar fi sancționat pe Dămureanu cu „avertisment” pentru ”adresarea de cuvinte jignitoare”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.