Unul dintre cele mai populare târguri de Crăciun din România se ține. Decizia lui Nicușor Dan pentru București

Credit foto:: Bogdan Brylynski/Focus Sibiu/via pagina de Facebook Târgul de Crăciun Sibiu
Credit foto:: Bogdan Brylynski/Focus Sibiu/via pagina de Facebook Târgul de Crăciun Sibiu

Organizatorii târgului de Crăciun din Sibiu spun că vor organiza a XIV-a ediție anul acesta. La Sibiu, rata de infectare e aproape de 4 la mia de locuitori. Organizatorii spun că ediția din acest an va fi „adaptată pentru a putea oferi siguranța nevesară vizitatorilor și spațiu suficient pentru distanțare.

„În contextul provocărilor din cauza Cornavirusului, ediția 2020 va fi una adaptată pentru a putea oferi siguranța necesară vizitatorilor și spațiu suficient pentru distanțare. Suprafața evenimentului a fost lărgită considerabil, adăugând și Piața Mică și Str. Nicolae Bălcescu la zona de vizitat.

Spațiile de plimbare din Piața Mare sunt lărgite, zona de gastronomie organizată cu locuri suficiente pentru stat la masă (în picioare) iar purtarea măștii va fi obligatorie. În rest, atmosfera va fi în continuare una feerică și pozitivă, ca să intrăm în spiritul Sărbătorilor”, anunță organizatorii.

Evenimentul se va organiza între 13 noiembrie 2020 și 3 ianuarie 2021.

La București, noul primar, Nicușor Dan, a anunțat că în această iarnă nu se va organiza târgul de Crăciun din cauza pandemiei.

„Nu o să avem Târg de Crăciun în această iarnă pentru că suntem într-o situație sanitară excepțională, în care mor medici și personal sanitar. Nu ne permitem sa amplificăm această boală, în anii următori când vom fi trecut prin această pandemiei, asa cum se întâmplă peste tot în lume, o sa avem Targ de Crăciun în care Primăria va fi într-un parteneriat cinstit comercial cu operatori privați, va pune spațiul la dispoziție, vor plăti o chirie și se vor subcontracta, vor plăti pentru evenimente culturale, e o chestiune comercială, în care niciodată Primăria nu plătește nimic, ăsta este modul în care o să o facem de cum încolo. (…)

Noi din punct de vedere sanitar suntem pe marginea prăpastiei, noi Bucureștiul și opinia mea fermă este că nu trebuie să avem un Târg de Crăciun în această iarnă”, a declarat Nicușor Dan, la B1 TV.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.