Unul dintre cei mai mari producători mondiali de aluminiu pleacă din România

fabrică aluminiu
JAHuddleston / pixabay.com

Producătorul norvegian de aluminiu Hydro a anunțat marți, 10 septembrie, că va vinde fabrica de extrudare pe care o are în România către compania austriacă Hammerer Aluminium Industries (HAI), relatează publicația de business seenews.com.

Decizia de a vinde Hydro Extrusion – fabrica Hydro din localitatea Chişineu-Criş, din judeţul Arad, care a fost înființată în anul 2004 – face parte din strategia generală a companiei de a-și optimiza și simplifica portofoliul.

Tranzacția va fi finalizată în ultimul trimestru din anul 2019.

Fabrica din județul Arad are în acest moment în jur de 200 de angajați și produce aproximativ 20.000 de tone de profile extrudate pe an, în special pentru industria construcțiilor (extrudarea este un procedeu de prelucrare a materialelor prin deformare plastică, constând în trecerea forțată a materialului, supus unei forțe de compresiune, printr-o matriță de formă adecvată).

Hydro are 35.000 de angajați în 50 de țări de pe toate continentele și este una dintre cele mai mari companii de aluminiu din lume. A fost fondată în 1905, iar sediul său central este în Oslo, Norvegia. În anul 2017 a avut venituri de 11 miliarde de euro și un profit de 929 de milioane de euro.

Austriecii de la Hammerer Aluminium Industries GmbH, compania care va cumpăra fabrica din județul Arad, furnizează produse din aluminiu. Hammerer Aluminium Industries GmbH deține deja o fabrică de extrudare a aluminiului în Sântana, județul Arad.

Hammerer Aluminium Industries GmbH a fost fondată în anul 2007 și are sediul central la Braunau am Inn, Austria. Compania are aproximativ 1.140 de angajați, iar în anul 2017 a avut vânzări de 481 de milioane de euro.

Foto: JAHuddleston / pixabay.com