Unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi a murit din cauza coronavirusului

FOTO: focuspress.ro
FOTO: focuspress.ro

Chirurgul și profesorul universitar Octavian Dumitru Unc a murit vineri după ce s-a infectat cu coronavirus, a anunțat familia acestuia pe Facebook. Doctorul avea 63 de ani și a fost cadru didactic la Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Ovidius” încă de la înființare, din 1990.

A fost profesor pentru peste 4.000 de studenți și rezidenți, potrivit Focus Press. Medicul Unc a deschis prima clinică privată de chirurgie din Dobrogea, în urmă cu 14 ani, iar acum are 52 de angajați. Timp de trei ani și jumătate a fost șeful clinicii de chirurgie din Spitalul Județean Constanța, perioadă în care aceasta a fost clasată constant pe primele locuri în ceea ce privește eficiența și îndeplinirea indicatorilor.

A fost membru al Acamediei Oamenilor de Știință din România și membru în Comitetul Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii din cadrul Academiei Române.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 4.761 de cazuri noi de COVID-19. Alți 73 de români au murit din cauza infecției cu coronavirus, în timp ce la ATI sunt internați 787 de pacienți COVID.

Până sâmbătă, pe teritoriul României, au fost confirmate 205.793 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 147.932 au fost declarate vindecate.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.761 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Până sâmbătă, 6.318 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, iar în ultimele 24 de ore au fost raportate 73 de decese, dintre care 49 de bărbați și 24 de femei. Este vorba de pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dolj, Gorj, Harghita, Ialomița, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.