Uniunea Europeană își închide granițele. Ce înseamnă acest lucru

coronavirus
Foto: geralt / pixabay.com

Uniunea Europeană a decis să interzică sosirea pe teritoriul său a călătorilor care nu au cetățenie UE, timp de 30 de zile, din cauza pandemiei de coronavirus anunță BBC.

Măsura se va aplica în cazul a 26 de state membre (nu și Irlandei), precum și în cazul a 4 state care nu fac parte din Uniunea Europeană: Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția.

Marea Britanie nu va fi afectată de măsură, iar Irlanda va fi invitată să adere la această măsură dacă dorește.

Măsura a fost luată în contextul în care numărul de infecții continuă să crească alarmant atât în Italia, cât și în Spania.

Această interdicție îi vizează pe toți cetățenii din alte țări decât cele menționate mai sus și care vizitează blocul UE, cu excepția rezidenților pe termen lung, familiilor cetățenilor UE, a diplomaților, a lucrătorilor din domeniul medical și a persoanelor care transportă bunuri.

Măsurile au fost stabilite în cadrul unui summit video la care au participat liderii UE, iar acum ele trebuie să fie implementate de statele membre.

„Au spus că vor face acest lucru imediat. Este un lucru bun, astfel încât să avem o abordare unitară în privința granițelor externe”, a declarat președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen într-o conferință de presă.

În Italia, numai ieri au fost înregistrate 345 de noi decese. Numărul total al morților a ajuns la 2.503, iar numărul total de persoane infectate la 31.506.

În Spania, au murit până acum 533 de oameni, iar 11.826 au fost infectați cu noul coronavirus.

În Franța, oamenii care ies din casă trebuie să aibă acum un document la ei care să detalieze motivul pentru care și-au părăsit locuința. Cei care nu fac acest lucru vor primi o amendă de 135 de euro. Numărul deceselor din această țară a ajuns la 175, iar al celor infectați la 7.730.

La nivel mondial, 7.989 de persoane au murit din cauza coronavirusului, care a infectat 198.741 de oameni din întreaga lume.

Campionatul European de Fotbal Euro 2020 a fost amânat pentru un an.

Foto: geralt / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.