Unilever renunță la înghețată. Are o fabrică și în România, care produce un brand celebru

FOTO: silviarita/Pixabay.com
FOTO: silviarita/Pixabay.com

Compania multinațională Unilever, care activează în domeniul bunurilor de larg consum, a anunțat că vrea să separe brandurile de înghețată într-o altă divizie, pentru a-și reduce costurile.

Unilever are și în România o fabrică de înghețată. Este vorba despre Betty Ice, de la Suceava, unde lucrează în jur de 200 de oameni.

Grupul Unilever a precizat că vor fi analizate mai multe opţiuni pentru separarea de operaţiunile din domeniul îngheţatei, dar cea mai probabilă opţiune va fi crearea unei noi companii listate. În 2023, Unilever a vândut îngheţată în valoare de 7,8 miliarde de euro.

Tot marţi, Unilever a anunţat un program care vizează reduceri de costuri de aproximativ 800 de milioane de euro pe parcursul următorilor trei ani, iar modificările ar urma să afecteze aproximativ 7.500 de posturi la nivel global.

În urma restructurării, Unilever se va concentra pe patru domenii de activitate: produse de frumuseţe, îngrijire personală, îngrijirea locuinţei şi nutriţie. 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.