UNICEF: Copiii din România, codași la învățatură, dar sociabili și fericiți

părinți copii
Foto: finelightarts / pixabay.com

Un raport realizat de UNICEF asupra stării de sănătate, a competențelor academice și a nivelului de fericire al copiilor din țările dezvoltate arată că românii sunt codași la citire și matematică, dar sunt primii la abilitățile sociale.

România este una dintre cele doar șapte țări unde patru din cinci copii spun că își fac prieteni cu ușurință, scrie Digi24.

De asemenea, ţara noastră se situează pe locul al treilea în ceea ce priveşte satisfacţia de viaţă la vârsta de 15 ani (85% fiind mulţumiţi de viaţa lor), după Olanda (90%) şi Mexic (86%).

Pe de altă parte, în Turcia, de exemplu, doar jumătate dintre copii se declară mulțumiți de viața lor. Potrivit raportului, copiii din țările dezvoltate nu sunt și cei mai sănătoși. Aproximativ unul din trei copii este obez sau supraponderal, iar procentele cresc.

Copiii din România, cu toate că se bucură de multă bunăstare psihică, nu reușesc să-și dezvolte viguros și competențele mentale, fiind pe ultimele locuri și în privința sănătății fizice.

În ceea ce privește care sunt cele mai propice locuri pentru un copil, raportul UNICEF indică spre Danemarca, Olanda și Norvegia, în timp ce la polul opus sunt Bulgaria, Chile și Statele Unite ale Americii.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.