Unei femei i-au fost amputate toate membrele după ce a mâncat pește insuficient gătit

laura barajas
Laura Barajas. Foto: GoFundMe

O femeie din California, SUA, și-a pierdut toate membrele din cauza unei infecții bacteriene contractate după ce a mâncat pește tilapia insuficient gătit, relatează Insider.com.

Laura Barajas, în vârstă de 40 de ani, a cumpărat peștele luna trecută de la o piață locală din San Jose. Apoi l-a gătit și l-a mâncat singură acasă, a scris prietena ei Anna Messina într-un mesaj pe site-ul de strângere de fonduri GoFundMe.

Barajas a petrecut mai mult de o lună în spital luptând împotriva infecției cu bacteria Vibrio vulnificus. Apoi, pentru a o salva, medicii i-au amputat toate membrele.

Pe 1 septembrie, Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA (CDC) a transmis un mesaj prin care avertizează cu privire la o creștere a infecțiilor bacteriene cu Vibrio vulnificus în Statele Unite din cauza creșterii temperaturii apei.

Vibrio vulnificus este o bacterie care trăiește în apele mai calde din Golful Mexic, potrivit CDC. Ea cauzează aproximativ 80.000 de infecții în Statele Unite în fiecare an.

În Galveston, Texas, un bărbat a murit după ce a mâncat stridii contaminate cu Vibrio vulnificus pe 29 august.

Semnele unei infecții cu Vibrio vulnificus sunt diareea apoasă, crampele stomacale, greața, vărsăturile și febra. CDC spune că cea mai frecventă cauză a infecțiilor cu Vibrio este consumul de stridii și crustacee crude sau insuficient fierte.

„Nu mâncați stridii crude sau insuficient gătite sau alte crustacee. Gătiți-le înainte de a le mânca”, recomandă CDC.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.