O tânără a „uitat” 100 de euro în dosar la testarea pentru permisul auto

FOTO: Greatnews.ro
FOTO: Greatnews.ro

O femeie din Suceava a lăsat două bancnote de câte 50 de euro în dosarul pe care i l-a prezentat polițistului examinator, la proba practică a examenului pentru permis. Polițistul a anunțat ofițerii anticorupție, iar tânăra a schimbat tactica, potrivit adevarul.ro.

Tribunalul Suceava a condamnat-o în 30 aprilie pe o tânără din localitate la un an și patru luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită. Decizia instanței nu este definitivă.

Femeia a intrat în colimatorul ofițerilor anticorupție după ce a încercat să îl mituiască pe polițistul examinator ca să o treacă la proba practică a examenului pentru permis.

În perioada noiembrie-decembrie 2022, suceveanca a urmat cursurile unei școli de șoferi, iar după ce a promovat proba teoretică în vederea obținerii permisului de conducere, a fost programată pe 10.03.2023 în vederea susținerii probei practice.

Avea asupra sa dosarul de candidat pe care trebuia să-l prezinte polițistului cu care urma să susțină proba. Femeia a introdus în interiorul acestuia două bancnote de 50 de euro și i-a dat dosarul polițistului.

În mașină se afla și un martor, conform prevederilor legale, acesta fiind ales, de regulă, din rândurile candidaților. După ce s-a așezat pe scaunul din dreapta față, tânăra i-a înmânat agentului de poliție dosarul menționat, iar când acesta l-a deschis, a observat cele două bancnote, fiindu-i evident că acestea îi erau destinate.

Iritat, agentul de poliție a întrebat-o pe femeie despre bani, aceasta nereușind să-i ofere o explicație rezonabilă. Imediat, polițistul a anunțat pe cale ierarhică ce se întâmplase, iar superiorii săi au reclamat fapta la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava, care a constatat comiterea infracțiunii de dare de mită.

„În aceste împrejurări, inculpata a susținut că a introdus bancnotele înainte de a fi martor la susținerea de către numitul … a probei practice, dar când a constatat că proba este facil de trecut, a intenționat să-și retragă bancnotele din dosar, însă a uitat să facă acest lucru”, a stabilit procurorul de caz în rechizitoriu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.