Unei femei cu AVC i s-a făcut un CT abia după 10 zile de la internarea în spital. După 2 zile a murit

malpraxis spitalul județean craiova
Fiica bătrânei acuză medicii de la Spitalul Județean Craiova de malpraxis. Foto: Captură video Știrile PRO TV

Fiica unei bătrâne de 80 de ani, care a murit după ce a fost internată la Spitalul Județean din Craiova, acuză mai mulți medici de malpraxis, relatează Știrile PRO TV.

Potrivit acesteia, mamei sale i s-a făcut un CT (computer tomograf) abia la 10 zile de la internarea în spital, în ciuda faptului că medicul curant de la ATI (terapie intensivă) a cerut această investigație de 5 ori într-o săptămână.

Când, după 10 zile, bătrânei i s-a făcut CT-ul solicitat, acesta a relevat că ea suferise un accident cerebral hemoragic (AVC). Femeia a murit după 2 zile.

Bătrâna a ajuns la spital pe 24 septembrie cu tensiune mare (240 cu 120) și frisoane. A fost lăsată să aștepte 2 ore, iar a doua zi a fost mutată la terapie intensivă.

Familia spune că medicul curant ATI a solicitat de 5 ori realizarea unei investigații la computerul tomograf. Însă nimeni nu știe de ce investigația nu a fost făcută decât după 10 zile. Abia pe 3 octombrie, la 10 zile de la internare, i s-a făcut tomograful care a arătat că suferise un AVC hemoragic.

Familia a depus plângeri la Parchet, Colegiul Medicilor, Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică. Colegiul Medicilor Dolj a anunțat că a început cercetarea disciplinară a medicilor acuzați.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.