Un trenuleț electric s-a răsturnat într-un parc. 3 copii au ajuns la spital

tren thomas bistrița
Sursa: timponline.ro

Trei fetițe au ajuns la spital după ce trenulețul electric în care se plimbau într-un parc din Bistrița s-a răsturnat. Una dintre ele a suferit o fractură la cot.

Trenulețul Thomas se află în proprietatea Primăriei Bistrița și a costat aproximativ 50.000 de euro. Fusese pus în funcțiune în luna iunie a acestui an.

Al doilea vagon al trenului condus de un tânăr s-a răsturnat într-o curbă, iar trei copii au fost răniți și transportați la spital. Fetițele nu au avut nevoie de internare, însă una dintre ele și-a rupt mâna.

Ioan Turc, primarul municipiului, a publicat pe Facebook un mesaj în care spune că îi pare foarte rău de cele întâmplate: „Regret profund nefericitul incident care a avut loc, în această după-amiază, în Parcul „Regele Mihai I al României”, unde al doilea vagon al trenulețului electric Thomas s-a răsturnat într-o curbă. Cei trei copii care au avut de suferit au beneficiat de îngrijiri medicale de specialitate și, chiar dacă nu au necesitat internare și sunt acasă, mă voi asigura personal că evoluția stării lor de sănătate este una bună. Urmăresc cu atenție starea fetiței care a suferit o fractură la cot.”

Potrivit primarului, din data de 25 iunie 2022, de la darea lui în folosință, trenulețul electric Thomas a parcurs peste 2.000 de kilometri, a făcut 640 de circuite și a transportat peste 7.000 de copii.

„În tot acest timp, trenulețul a funcționat impecabil și nu am avut nici măcar un indiciu că ar fi posibil ca beneficiarii să nu fie în deplină siguranță. Momentan, suntem în etapa în care se fac demersurile necesare pentru a elucida cauzele nedoritului eveniment și voi reveni cu un punct de vedere de îndată ce vom avea toate datele. Pentru moment, trenulețul Thomas a fost retras de pe aleile parcului și nu va reveni decât după ce vom fi siguri că evenimentul de astăzi nu se mai poate repeta”, a mai transmis Turc.

Trenulețul Thomas a fost livrat de o firmă din Cluj, singura care prezentat o ofertă la licitația organizată, a relatat în iunie publicația locală timponline.ro. Trenulețul are un motor electric fabricat de Renault, are o autonomie de 50 de kilometri și poate merge cu viteza maximă de 5 km/h. Cele două vagoane au fiecare câte 6 locuri.