Un taximetrist din Cluj a refuzat să transporte o femeie de etnie maghiară. Ce sancțiune a primit pentru gestul său

taximetrist
Sursa: Reclamații Taxi Cluj-Napoca

Un taximetrist din Cluj-Napoca, ce a refuzat să transporte o femeie de etnie maghiară, a fost amendat cu 500 de lei, relatează MonitorulDeCluj.

Incidentul s-a petrecut pe 28 februarie, a povestit Margit Kerekes pe grupul de Facebook „Reclamații Taxi Cluj-Napoca”.

„Azi 28.02.2023 ora 18.33. taximetristul Nr ..CJ 75 LAY care vedeți pe poză a refuzat cursa, spunând în p… m….și m-a insultat verbal, a spus că bozgoroaicele nu transportă! Altădată să pună afiș pe mașina CJ 75 LAY…transport de naționalitate!”, a scris Kerekes.

Primarul Emil Boc a declarat la un post de radio că a aflat despre acest incident, iar taximetristul a fost sancționat cu amendă de 500 de lei pentru comportamentul său.

„Gestul acelui taximetrist nu reprezintă breasla taximetriștilor din Cluj și vreau să nu generalizăm acest tip de atitudine la toți taximetriștii, pentru că ar fi nedrept. Acesta trebuie tratat ca un gest izolat, pe care nu îl tolerez și nu îl accept, de aceea l-am sancționat cu 500 de lei și cu următoarea ocazie vom recurge la retragerea sau suspendarea autorizației de taxi. Legea spune că trebuie să dai gradual sancțiunile (…) Nu trebuie tolerate gesturile acestea, orașul acesta are o dimensiune europeană”, a spus Boc.

taximetrist
Sursa: Reclamații Taxi Cluj-Napoca
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.