Un tânăr s-a legat cu un lanț de un copac în Parâng și a aruncat cheia. A fost salvat după 3 zile

FOTO: dreamypixel/Pixabay.com
FOTO: dreamypixel/Pixabay.com

Un tânăr din Dolj s-a legat cu un lanț de un copac, într-o pădure din Parâng, pentru a exersa tehnici de supravețuire, potrivit spuselor tale. A fost salvat de salvamontiști și de jandarmii montani după 3 zile.

Potrivit șefului Salvamont Hunedoara, acesta aruncase cheia de la lacăt și nu a mai putut să ajungă la ea. Salvamontiștii și jandarmii au fost alertați de niște ciobani din zonă, care au auzit strigătele de ajutor. Tânărul a fost găsit legat de picior cu un lanț cu lacăt.

Salvamontiștii spun că nu au mai întâlnit un astfel de caz. Tânărul a mai avut mâncare cu care a rezistat două zile după care a început să strige după ajutor. Acesta era deshidratat și înfometat și a fost salvat și predat unui echipaj de ambulanță.

Săptămâna trecută, Salvamont Alba a intervenit pe timpul nopții în zona munților Trascău pentru a recupera trei persoane care au părăsit traseul turistic.

De asemenea, salvamontiștii au recomandat ca zilele acestea, pasionații de drumeții să evite deplasările pe traseele din masivul Retezat, pentru că ploile abundente au distrus o parte din drumurile de acces și există pericolul ca unele mașini să rămână blocate în zonele montane.

„Salvamont Hunedoara şi Administraţia Parcului Naţional Retezat avertizează asupra problemelor apărute în masivul Retezat din cauza ploilor abundente din ultimele 24 de ore. Astfel, în partea de nord a Retezatului, momentan nu se poate traversa din parcarea de la Gura Bucurei spre Poiana Pelegii. Nivelul Lăpuşnicului Mare a crescut până la puntea pe care se trece spre poiană. Dacă ploile continuă, nu se poate garanta pentru siguranţa drumurilor de acces”, a informat vineri Consiliul Judeţean Hunedoara.

În Retezatul Mic, accesul cu automobilele este compromis, după ce Jiul de Vest a ieşit din matcă, a adus aluviuni şi a dislocat porţiuni de asfalt. Pe DN 66A, în zona Valea de Peşti, o porţiune de drum s-a surpat, astfel că accesul auto spre Câmpu lui Neag este complet blocat, precizează CJ Hunedoara.

FOTO: dreamypixel/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.