Un tânăr a murit la Timișoara după ce a vrut să evadeze de la etajul 5 al unui bloc pe o frânghie din cearșafuri

morți deratizare bloc timișoara
Imagine cu rol ilustrativ. Foto: Captură Digi24

Un tânăr srilankez a murit la Timișoara, după ce a încercat să coboare de la etajul 5 al unui bloc pe o frânghie făcută din cearșafuri, ca sa scape dintr-un apartament în care era sechestrat, anunță „Opinia Timișoarei”.

El și un prieten al său, tot din Sri Lanka, fuseseră încuiați în apartament de 2 traficanți de migranți din Pakistan. Aceștia ar fi trebuit să îi ajute pe srilankezi în ajungă ilegal Ungaria, într-un camion, însă nu s-au mai înțeles în privința banilor, așa că i-au sechestrat pe migranți.

Când au rămas singuri, srilankezii au improvizat o frânghie din cearșafuri legate unul de altul și au început să coboare pe exteriorul blocului. Unul dintre ei a reușit să ajungă la parter, însă coarda improvizată s-a rupt cu celălalt migrant. Bărbatul a căzut în gol și a murit pe loc.

Cei 2 cetățeni pakistanezi au fost reținuți de poliție pentru lipsire de libertate urmată de moartea victimei. Pakistanezii intraseră ilegal în România. Srilankezii aveau permis de muncă și intraseră în țară de câteva săptămâni, fiind aduși de o firmă din Brașov.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.