Un spital din Israel e posibil să fi găsit un medicament eficient împotriva coronavirusului

FOTO: Parentingupstream/Pixabay.com
FOTO: Parentingupstream/Pixabay.com

Spitalul Ichilov, din capitala Israelului, Tel Aviv, anunță prin specialiștii săi că rezultatele testelor preliminare derulate în cazul unui medicament folosit pentru tratarea coronavirusului sunt îmbucurătoare.

Medicamentul, denumite EXO-CD24, conceput inițial pentru tratarea cancerului, a fost dezvoltat de profesorul Nadir Arber, care lucrează la Centrul Integrat pentru Prevenția Cancerului din Spitalul Ichilov.

Medicamentul a fost administrat unui număr de 30 de pacienți din care 29 au prezentat ameliorări în următoarele două zile și au fost externați din spital după trei până la cinci zile de la începerea tratamentului.

Și pacientul 30 s-a vindecat, însă a avut nevoie de o perioadă de tratament de mai multe zile.

În urma acestor rezultate foarte încurajatoare, spitalul israelian a cerut Comitetului Helsinki să aprobe extinderea testelor la un număr mai mare de pacienți.

O altă unitate medicală din Israel a anunțat un posibil tratament pentru infecția cu COVID-19. Clinica Hadassah din Ierusalim a administrat un medicament numit Allocetra unui număr de 21 de pacienți în stare critică. 19 pacienți s-au recuperat în decurs de șase zile și au fost externați, în medie, după opt zile. Allocetra a fost creat de profesorul Dror Mevorach, director în cadrul Centrului de Cercetare pentru Reumatologie și Medicină Internă.

Scopul inițial al acestui produs era de a trata sistemele imunitare hiperactive, care secretă citokine în exces, un fenomen specific în cazul pacienților cu COVID încă de la începutul pandemiei, potrivit Ynetnews.com.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.