Un șofer român a învins Poliția în instanță, după ce fusese testat pozitiv cu etilotestul

FOTO: JacksonDavid/Pixabay.com
FOTO: JacksonDavid/Pixabay.com

Un șofer din Blaj, județul Alba, a câștigat procesul prin care a dat Poliția în judecată după ce rămăsese fără permis de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, relatează Alba24.ro.

În urma unui control de rutină, în februarie 2023, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat valoarea de 0,03% mg/l alcool pur în aerul respirat. I-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 3 luni.

Însă șoferul știa că nu a consumat alcool, așa că a cerut să i se recolteze și sânge. A mers la spital însoțit de polițistul de la rutieră, iar aici i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei din sânge. Rezultatul a fost zero.

Prin urmare, bărbatul a dat în judecată Inspectoratul Județean de Poliție Alba, cerând în instanță anularea sancțiunii și redobândirea carnetului de conducere. Magistrații de la Judecătoria Blaj i-au dat dreptate și au stabilit – în primă instanță – că șoferul nu a săvârșit contravenția de care a fost acuzat.

Instanța a dispus anularea procesului verbal şi a înlăturat sancţiunea contravenţională de suspendare a dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.