Un șofer de autobuz a bătut un biciclist care făcea livrări: „M-a lovit cu picioarele în coaste. A durat vreo 10 minute”

șofer stb biciclist
Sursa: Captură Facebook Răzvan Marius Șeitan

Un șofer al unui autobuz al Societății de Transport București a bătut marți după-amiaza un biciclist care făcea livrări. Scenele au fost filmate de un călător din autobuz. Astăzi, STB a anunțat că șoferul a fost concediat de companie.

„Angajat al STB a coborât din autobuz să ia la bătaie un biciclist cu comandă de livrat. Strada era complet blocată, nu avea fizic unde să meargă. Șoferul i-a scos șaua biciletei și l-a luat la bătaie pe săracul om. Am coborât să-i dau omului înregistrările video și i-am sugerat să cheme urgent poliția. Stația STB Șoseaua Mihai Bravu, autobuz 335, număr B809STB, ora 16:11”, a scris Răzvan Marius Șeitan pe rețeaua de socializare Facebook.

Biciclistul a declarat pentru ziarul „Libertatea” că șoferul l-a agresat după ce i-a atras atenția că aproape l-a lovit în trafic, pe șoseaua Mihai Bravu.

„M-a luat autobuzul din lateral. L-am întrebat de ce a tras dreapta, ne-am luat în gură, ne-am înjurat și a sărit la bătaie. Acum depun plângere la Secția 8. Că am rămas cu ghidonul în mână e nimic. Mi-a dat una în meclă. M-a lovit cu picioarele în coaste. A durat vreo 10 minute”, a relatat el.

Potrivit unui comunicat oficial al STB citat de G4media.ro, șoferul a fost concediat de compania de transport.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.