Un sicriu cu aer condiționat a luat foc în timpul priveghiului

sicriu
Foto: carolynabooth / pixabay.com

Un sicriu dotat cu aer condiţionat a luat foc în timpul unui priveghi ce avea loc în satul Pinticu din comuna Teaca, județul Bistriţa-Năsăud, relatează TVR.

Sicriul în care se afla persoana decedată şi care era dotat cu sistem de aer condiţionat a luat foc, cel mai probabil de la un scurtcircuit.

Pompierii au fost chemaţi să stingă incendiul care a afectat atât sicriul, cât şi încăperea în care se afla acesta.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de o defecţiune la sistemul de aer condiţionat al sicriului.

Se pare că scurtcircuitul s-a produs la ventilatorul sicriului, notează și publicația locală bistrițeanul.ro.

Conform sursei citate, tânărul care a murit avea 36 de ani, iar familia a comandat un sicriu cu ventilație, pentru a-l putea ține la priveghi acasă și nu la capela din comuna Teaca.

Din fericire, casa a fost salvată de pompieri și nicio persoană nu a fost rănită în incendiu.

Foto: carolynabooth / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.