Un senator a venit cu Ambulanța ca să voteze moțiunea: Doctorul nu știe că-s parlamentar

Un senator PMP a venit cu ambulanța ca să voteze moțiunea de cenzură. Acesta urma să fie supus astăzi unei intervenții chirurgicale într-un spital din Cluj-Napoca, însă a cerut să amâne operația cu o zi pentru a fi prezent în Parlament.

Senatorul Cristian Lungu a spus că suferă de un abces perirenal, cauzat de o înțepătură în coloană.

„Votul e secret. (Mă simt n.r.) destul de rău, după moțiune ma întorc la Cluj pentru operație. Președintele Tomac mi-a spus ieri că nu trebuie să vin, este exclus, dar pentru că au existat anumite voci cum că aș trăda partidul și aș masca asta cu boala, am decis să vin.

Domnul doctor de la Cluj m-a obligat să dau două declarații în care îmi aducea la cunoștință toate riscurile. E un abces perirenal, cauzat de o înțepătură în coloană. Este foarte dureros. Mi s-a recomandat repaos. Am decalat cu o zi operația”, a declarat Vasile Cristian Lungu, senator PMP.

Senatorul a mai spus și că doctorul nu știe că e parlamentar și că i-a spus doar că trebuie să ajungă neapărat în Capitală, pentru că are de lucru.

Prezența parlamentarului în condiții dificile a fost anunțată de dimineață de președintele partidului, Eugen Tomac.

„Toți parlamentarii PMP sunt prezenți, toți vor vota la vedere pentru căderea guvernului. Avem un coleg care era programat să fie operat astăzi și a solicitat pe proprie răspundere să vină și va fi adus de ambulanță. Înțelegem miza și responsabilitatea care le revine tuturor în ceea ce privește acest vot important, într-un context electoral important, și toți parlamentarii PMP sunt prezenți și vot”, a declarat Eugen Tomac, președintele PMP, înaintea votului pe moțiunea de cenzură 2019.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.