Un român a plătit 13.700 € pe un BMW din Germania. Când a mers să înscrie mașina a avut o surpriză uriașă

Foto: alba24.ro

Un bărbat din județul Alba, Cătălin Ionuț J., a căzut victima unui escrocherii cu mașini furate din Germania. Bărbatul a fost păgubit cu 13.700 de euro, după ce a cumpărat o mașină furată, relatează publicația locală alba24.ro.

Totul a început în iulie 2023, când Cătălin Ionuț a găsit o mașină de vânzare în Koblenz, Germania. A sunat la numărul de telefon afișat, iar după aproximativ o săptămână a zburat la Dortmund, în Germania. În drum spre Koblenz a sunat vânzătorul pentru a obține locația exactă a mașinii.

Femeia cu care a vorbit i-a trimis o adresă din Belgia. Derutat, bărbatul a întrebat ce se întâmplă și cum a ajuns mașina în Belgia. Aceasta i-a răspuns că în momentul în care soțul ei a vrut să plece la muncă nu i-a mai pornit mașina, așa că a luat mașina ei marca BMW.

Cătlălin Ionuț J. a mers până în Liege, Belgia, unde s-a întâlnit cu vânzătorul. Deoarece mașina avea niște zgârieturi, a reușit să scadă prețul de la 14.500 de euro la 13.800 de euro.

Foto: alba24.ro

„Am bătut palma și am cumparat mașina! Omul mi-a aratat buletinul Robert Schulz, un ecuson de la gât tot Robert Schulz așa. Seriile la mașină toate erau ok, și sub capotă și pe ușa din stânga, nu mi-am dat seama deloc a fi ceva fals. Am plecat cu mașina spre Melsungen, aproape de Kassel, acolo stătea finul meu, și de acolo să scot numere de tranzit”, a explicat păgubitul pentru alba24.ro.

Când s-a dus la primărie ca să își facă actele, a avut parte de un șoc: „La primarie am intrat, am dat numerele, actele, și mi-a zis omul să aștept afară 5 minute. După 5 minute a venit poliția!”

Polițiștii i-au spus că mașina are numere false, că fusese furată în urmă cu o lună și jumătate și că rămâne la ei.

„Mașină cu acte false! Brief mare, brief mic hârtii toate ok încât nu mi-am dat seama că e furată. Am verificat mașina și pe carVertical (o platformă online – n.r.). Și nu a arătat ca fiind furată”, a mai spus românul.

El speră acum ca persoanele care i-au vândut mașina furată să fie identificate astfel încât să își recupereze banii.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.