Un român a bătut o stewardesă în avion. Aeronava a aterizat de urgență

FOTO: Captură video Facebook
FOTO: Captură video Facebook

O cursă Blue Air de pe ruta București – Stuttgart a aterizat de urgență, vineri dimineață, la Viena, după ce un pasager român a bătut o stewardesă. Imediat după aterizarea în capitala Austriei, românul a fost încătușat și ridicat de un echipaj al poliției. Acum se află în custodia poliției din Austria.

Reprezentanții companiei Blue Air au confirmat incidentul. „Zborul Blue Air 0B129 care a decolat de pe Aeroportul Otopeni la ora locală 7:21 cu destinația Stuttgart a fost direcționat pe Aeroportul Internațional Viena ca urmare a unui pasager agresiv.

Pentru siguranța și securitatea pasagerilor și a echipajului, comandantul a decis aterizarea neplanificată la Viena. Pasagerul a fost reținut, iar în acest moment se află în custodia autorităților austriece. De asemenea, conform procedurilor standard, o ambulanță a fost trimisă la aeronavă.

Compania Blue Air își cere scuze față de pasageri pentru întârziere. Ca urmare a acestei situații, zborul programat să aterizeze la Stuttgart la ora locală 8:25 a avut o întârziere de aproximativ o oră față de orarul de zbor inițial. Afectat de această situație este și segmentul de zbor Stuttgart – Sibiu, care va fi, de asemenea, operat cu întârziere”, a transmis Blue Air printr-un comunicat.

Un martor a povestit pentru postul de televiziune Digi24 ce s-a întâmplat: „S-a ridicat de pe scaun și tot zicea: Unde-i centrul? Unde-i centrul? Dar nimeni nu a băgat de seamă. Și stewardesa i-a spus să meargă la locul lui și el nimic. S-a apropiat să-i spună să treacă la locul lui și el a împins-o. (…) După, s-a întors la stewardesă și i-a dat un pod de palmă în piept și a căzut jos. S-a lovit și la cap. Atunci toți pasagerii am sărit pe el, cei care eram în apropiere. L-am pus pe scaun forțat și l-am înconjurat să nu se mai ridice”.

Martorul a mai povestit că stewardesa a fost șocată de cele întâmplate: „A început să plângă, era șocată, nu-i venea să creadă ce s-a întâmplat. Chiar a lovit-o puternic, de aproape. I-a fost rău, a căzut jos. A luat-o ambulanța și după am întrebat-o dacă se simte bine și a zis că da, dar că o cam doare capul, dar e totul bine”.

Români sub influența drogurilor în avion

În urmă cu două săptămâni, alți doi pasageri români au făcut un avion să aterizeze de urgență. Un avion al companiei Wizz Air, care a plecat din Londra spre București, a aterizat de urgență la aeroportul din Frankfurt.

Decizia echipajului a fost luată după ce doi pasageri români, care potrivit celorlalți călători, s-ar fi aflat sub influența drogurilor, au început să facă scandal. Ceilalți călători spun că unul dintre ei era foarte agresiv și a început să-i înjure pe cei din jur, inclusiv pe membrii din echipaj.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.