Un rapper de 27 de ani din Rusia s-a sinucis pentru a nu fi trimis în Ucraina: „Nu sunt pregătit să îmi ucid semenii”

walkie rusia
Foto: Instagram

Rapperul rus Walkie, în vârstă de 27 de ani, s-a sinucis după ce a primit ordin de înrolare pentru războiul din Ucraina. Într-un ultim mesaj, el le-a transmis fanilor săi că nu poate să omoare alți oameni, relatează „The Sun”.

Ivan Vitalievich Petunin, cunoscut sub numele de scenă Walkie, a spus că nu poate suporta să știe că se face vinovat de păcatul de a lua viața unui om.

Tânărul a mai spus că gestul său este o ultimă formă de protest împotriva războiului lui Putin.

Trupul neînsuflețit al lui Walkie a fost descoperit vineri lângă o clădirea înaltă din orașul Krasnodar. Înainte de a se sinucide el a înregistrat un ultim videoclip pe canalul său de Telegram.

„Dacă vă uitați la acest videoclip înseamnă că nu mai sunt în viață. Nu vreau să am o crimă pe conștiință. Nu sunt dispus să omor pentru anumite idealuri. Aleg să rămân în istorie pentru totdeauna drept un om care nu a fost de acord cu ceea ce se întâmplă. Nu sunt pregătit să iau arma în mână și să îmi ucid semenii”, a spus rapperul în clipul de adio.

Potrivit sursei citate, Petunin fusese tratat în trecut într-un spital de psihiatrie.

„Totul s-a petrecut așa brusc… era mereu un om vesel și bun, căruia îi plăcea să glumească”, a postat prietena lui pe rețelele de socializare după moartea tânărului.

Mobilizarea parțială anunțată de Putin presupune trimiterea pe front a aproximativ 300.000 de tineri care au pregătire militară.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.