Un profesor de liceu a fost concediat din cauza temei pe care le-a dat-o elevilor

Jeff Keene
Foto: Jeff Keene / Facebook

Profesorul de liceu Jeffrey Keene din Florida, Statele Unite, a fost concediat după ce le-a dat elevilor săi o temă neobișnuită, relatează „The Washington Post”.

Cerința suna în felul următor: „Astăzi a fost ultima zi din viața ta. Scrie-ți necrologul.”

Tema le-a fost dată elevilor de clasa a X-a, a XI-a și a XII-a, iar scopul ei era de a-i face pe elevi să reflecteze cu privire la atacurile armate ce au loc în mod frecvent în școlile din Statele Unite.

„Peste tot au loc atacuri armate, din păcate. Așa că fiind profesorul de psihologie m-am gândit să leg asta de planul unei lecții”, a explicat profesorul pentru sursa citată.

În apărarea sa, profesorul a mai spus că le-a dat elevilor și alte teme pe acest subiect, ca de exemplu să scrie „ce acțiuni pozitive” ar lua pentru a împiedica atacurile armate din SUA.

Keene a fost concediat chiar în acea zi. Un director al școlii i-a spus că mai mulți elevi s-au plâns consilierilor școlari din cauza temei. Așa că i s-a cerut să își dea demisia, în caz contrar urmând să fie concediat.

Profesorul a mai declarat că a refuzat să își dea demisia deoarece nu consideră că a făcut ceva greșit.

„Chestiunea a fost scoasă din context. Nu am zis pur și simplu: „O să mori, deci scrie-ți necrologul””, a completat cadrul didactic concediat.

Într-o postare pe Facebook, profesorul a acuzat școlile americane că pun mai mult accent pe cenzură decât pe a-i pregăti pe tineri pentru lumea reală.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.