Un profesor a fost condamnat pentru că a umilit o elevă la Bacalaureat

FOTO: coyot/Pixabay.com
FOTO: coyot/Pixabay.com

Un profesor universitar din Timișoara a fost condamnat, în primă instanță, la 4 luni de închisoare cu suspendare, pentru că a umilit o elevă la examenul de Bacalaureat, în urmă cu cinci ani.

Acesta a fost găsit vinovat de judecătorii care au analizat cazul, la dosar fiind și o înregistrare video cu incidentul repsectiv, potrivit Europa FM.

Cornel Velescu, doctor inginer și șef de lucrări în cadrul Politehnicii Timișoara, a fost condamnat pentru infracțiunea de purtare abuzivă.

Judecătoria Rădăuți i-a aplicat o condamnare de 4 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani. Sentința penală nu este însă definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

Fapta pentru care s-a ajuns la acest proces s-a petrecut la centrul de examen din cadrul Colegiului Tehnic din Rădăuți, unde Cornel Velescu a fost desemnat președinte la examenul de bacalaureat din 2017.

Profesorul și-a ieșit din minți când o elevă s-a prezentat în fața comisiei cu permisul de conducere, motivând că a pierdut buletinul.

Fata a fost insultată de șeful comisiei, care a încercat să o scoată cu forța din sala de examen. Eleva a izbucnit în plâns și doar după insistențele celorlalți profesori a fost primită în examen, pe care l-a luat cu nota 8,45.

Pentru că s-a simțit jignită, fata a depus plângere penală, dar l-a acționat pe profesor în judecată și pe căile civile. Trei instanțe de judecată i-au dat câștig de cauză, iar Cornel Velescu a fost obligat la plata a 5.000 de lei cu titlu de daune morale.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.