Un primar din România refuză să îngroape un mort de o lună

Foto: Pixabay

Primarul comunei mehedințene Malovăț refuză să elibereze certificatul de deces în cazul unui bărbat care a murit în urmă cu o lună.

Ion Michescu, primarul din Malovăț, a fost cel care a descoperit trupul neînsuflețit al bărbatului, în 14 decembrie, chiar în fața Primăriei.

”Toţi ne-am întrebat cine este bărbatul. Nimeni nu l-a cunoscut. M-a întrebat şi poliţia şi am zis că nu ştiu cine e, am zis că nu e de pe raza comunei. Nimeni nu l-a recunoscut”, a spus edilul din Malovăț, care la câteva săptămâni după macabra descoperire, a fost anunțat că o persoană care trăia lângă Primărie a fost dată dispărută.

”Nu este aceeași persoană. Îl cunosc pe dispărut. Mortul nu e aceeași persoană cu dispărutul”, se apără primarul, citat de Știrile TVR, adăugând că solicită să fie efectuat un test ADN.

La rândul ei, Poliția Mehedinți a anunțat că persoana dispărută este aceeași cu bărbatul care a murit în fața Primăriei din Malovăț. Polițiștii au comparat amprente pentru a ajunge la această concluzie, însă edilul nu crede.

Un alt motiv pentru refuzul primarului de a elibera certificatul de deces ar putea fi că, fiind vorba de un caz social, Primăria va trebui să suporte cheltuielile legate de înmormântare.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.