Un preot a oficiat o slujbă de înmormântare în combinezon

FOTO: Captură video Facebook/ Ion Dina
FOTO: Captură video Facebook/ Ion Dina

Un preot a oficiat o slujbă de înmormântare în cimitirul din localitatea Teslui, din județul Olt, îmbrăcat în combinezon peste care a pus patrafirul.

Preotul a povestit pentru presa locală că a dorit în acest fel să își ia măsuri suplimentare de protecție în contextul în care bărbatul decedat a fost diagnosticat cu Covid-19:

„Nu este un lucru ieşit din comun. Ştiţi că noi suntem şi doctori de suflete. Mai bine previi decât să tratezi. Eu sunt cel care cred în aşa ceva, există, face o nenorocire mare şi noi nu vrem să ascultăm sfaturile medicilor. M-au mai şi luat la mişto, mai sunt şi din cei care … Fenomenul să ştiţi că există, eu mi-am dat seama de la început că trebuie să ne ferim cu adevărat”, a declarat preotul, pentru 10News Media.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a declarat că în acest context este mai bine „să exagerezi cu protecția decât să o ignori total”.

„Cazul părintelui super-echipat poate stârni comentarii, dar cred ca avea o justificare conjuncturală. Nu cunosc amanunte. Într-un context punctual infestat e preferabil sa exagerezi cu protecția, decât sa o ignori total”, este răspunsul oferit de purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.