Un pește piranha a fost descoperit în Crișul Repede

FOTO: Cătălin Prichici/Facebook
FOTO: Cătălin Prichici/Facebook

Un pește piranha cu burtă roșie, o specie foarte agresivă, originară din America de Sud, a fost descoperit, săptămâna trecută, în Crișul Repede, în centrul Oradei, în apropiere de Podul Centenarului.

A fost descoperit de un pescar orădean care este și ecologist și a ieșit să curățe malul Crișului Repede. Era mort, însă comisarii de mediu se tem ca pești din aceeași specie să nu fi fost aruncați și în pârâul termal care curge în municipiu, unde ar fi avut condiții de supravețuire.

„Când credeai că le-ai văzut pe toate, bang, îți mai dă viața un exemplu de prostie și iresponsabilitate. Un acvarist a găsit de cuviință să scape de această specie de pește aruncând-o în Crișul Repede. Noroc că mor la temperaturi scăzute”, scrie Cătălin Prichici, cel care a găsit pește, pe Facebook.

Reprezentanții Gărzii de Mediu îl caută pe cel care a aruncat peștele exotic în Crișul Repede. dacă va fi depistat ar putea primi o amendă de până la 15.000 de lei.

„Ar trebui ca aceste persoane, care dețin astfel de exemplare, să dea dovadă de mai multă responsabilitate. În cazul în care ar supraviețui piranha în Crișul Repede, vă imaginați ce s-ar întâmpla, fiind pește răpitor, ar face un prăpăd”, potrivit lui  Marius Orbai, reprezentant al Gărzii de Mediu, citat de Pro TV.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.