Un pasager care zbura la clasa business a cerut un meniu vegan și a primit o banană

banană
Foto: Kris Chari

Un pasager aflat la clasa business într-un avion al companiei aeriene Japan Airlines s-a simțit jignit după ce a cerut un meniu vegan și a primit o banană și o pereche de bețișoare chinezești, relatează publicația businessinsider.com.

Kris Chari a povestit pentru sursa citată că zbura de la Jakarta, Indonezia, spre Tokyo. Zborul avea o durată de 7 ore.

În timpul zborului au fost servite două mese: o gustare ușoară imediat după decolare și un prânz. La gustare, pasagerii cu meniu obișnuit au primit ton, salată de vinete, brânză cu salsa de portocale și pâine.

Chari a spus că se aștepta să primească un echivalent vegan al gustării primite de ceilalți pasageri: un sandviș sau o salată cu brânză vegană.

„În schimb, am primit o simplă banană. A fost puțin jignitor că am primit o singură banană în timp ce ceilalți au primit un meniu mult mai consistent și mai gustos.”

La prânz, pasagerul vegan a primit spaghete, iar ceilalți omletă cu brânză, ratatouille (tocană de legume tradițională în Franța) și un cârnat din carne de pui sau somon la grătar.

Compania aeriană și-a cerut scuze deoarece nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

Și alte linii aeriene au fost criticate deoarece nu oferă opțiuni vegane consistente. De exemplu, o pasageră a liniei aeriene Air Canada a povestit pentru Insider că, inițial, însoțitorii de bord i-au oferit doar apă în timpul unui zbor de 10 ore de la Frankfurt la Toronto.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.