Un partid politic vrea să intre în șomaj tehnic. Președintele organizației: „Fiecare se confruntă cu probleme”

FOTO: Partidul Miscarea Populara Tulcea
FOTO: Partidul Miscarea Populara Tulcea

Organizația județeană Tulcea a Partidului Mișcarea Populară a solicitat Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) să beneficieze de prevederile ordonanței de urgență  prin care se prevede acordarea unui ajutor financiar pentru angajații companiilor ale căror venituri au fost afectate de perioada stării de urgență declarate din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit G4Media.ro.

Dacă cererea va fi acceptată, angajații organizației de partid din Tulcea ar urma să intre în șomaj tehnic și să primească 75% din salariul pe care îl aveau în perioada de activitate, însă raportat la maxim salariul mediu pe economie.

„Trezorierul mi-a adus la cunoștință că ne încadrăm. El e cu contract de colaborare, e plătit, avem și o secretară administrativă care e cu contract cu partidul. Activitatea ei nu este la sediu. Am solicitat șomaj tehnic pentru perioada 16 – 31 martie”, a explicat președintele organizației PMP Tulcea, Victor Tarhon, pentru G4Media.

Președintele PMP Tulcea a mai spus că sursele de venit sunt din cotizațiile și donațiile membrilor și simpatizanților partidului.

La vecinii bulgari, deputații au decis să renunțe integral la salarii până la ridicarea stării de urgență în țară. Propunerea a fost făcută de GERB, partidul aflat la guvernare și a fost susținută în unanimitate cu 170 de voturi „pentru”.

Potrivit propunerii, după ce din salariu li se vor opri sumele pentru impozite și asigurări, suma rămasă va fi transferată într-un cont al Ministerului Sănătății de la Sofia. Banii urmează să fie folosiți pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

De asemenea, măsura se va aplica și pentru alți reprezentanți de rang înalt, însă nu va influența salariul președintelui și vicepreședintelui țării, al înalților magistrați, ale cărora salarii sunt dependente de cele ale deputaților.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.