Un pădurar a fost executat de hoți de lemne: „Violența a fost extremă!”

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

Un pădurar de la Ocolul Silvic Strâmbu Băiuț a fost ucis miercuri seară de hoți de lemne, potrivit directorului general al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, George Mihăilescu.

Silvicultorul a fost împușcat cu o armă de vânătoare. „Din păcate aveam o seară tristă ! La Romsilva – Directia Silvică Maramureș, Ocolul Silvic Strâmbu Băiuț, în această seară (miercuri – n.r.) hoții de lemne l-au omorât cu violență pe pădurarul Pop Liviu. Violența a fost extremă, astfel că nu o pot descrie!

Sunt în județul Maramureș, pe drumul spre pârâul unde l-au omorât pe acest pădurar care avea doar 30 de ani (polițiștii spun că avea 37 de ani – n.r)! Riscurile la care sunt supuși silvicultorii au mare legătură cu violența semănată în societatea românească!

Noi facem lucruri bune: plantăm, creștem și îngrijim pădurea, care este cel mai mare dar hărăzit omului de Dumnezeu! Ce au cu noi?”, a scris directorul Mihăilescu pe Facebook.

Inspectoratul Județean de Poliție Maramureș a anunțat, printr-un comunicat de presă, că bărbatul a fost găsit într-o pădure dintre localitățile Rogoz și Lăpușul Românesc.

„S-a constituit o echipă complexă de cercetare care desfășoară activități pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a decedat bărbatul. A fost identificat, este vorba despre un pădurar în vârstă de 37 de ani. Cazul a fost preluat de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș”, se arată în comunicatul IPJ Maramureș.

Surse din rândul anchetatorilor spun că pădurarul ar fi primit o sesizare că se fură lemne și ar fi fost împușcat de hoți cu o armă de vânătoare.

Pădurarul a fost descoperit cu mai multe plăgi împușcate și cu piciorul rupt. Avea acasă trei copii.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.