Un oraș din România obligă taxiurile să aibă GPS și POS

preturi taxi romania

Taxiurile din Cluj-Napoca ar urma să fie dotate, obligatoriu, cu GPS și POS – pentru plata cu cardul – începând de anul viitor, potrivit unui proiect supus consultării publice.

Mașinile care vor fi folosite pentru taximetrie vor trebui să fie și puțin poluante, cel mai vechi motor acceptat fiind Euro V.

Dacă va fi acceptat, noul regulament va fi valabil timp de cinci ani.

”În Regulament se precizează că, la prelungirea autorizației de taxi pentru perioada 2020 – 2025, care va intra în vigoare de la începutul anului viitor, mașinile trebuie să fie dotate cu dispozitiv GPS și dispozitiv de plată prin intermediul cardului (POS). De asemenea, autoturismele folosite ca taximetre vor trebui să aibă culoarea albă integral sau minim deasupra benzii șah și să aibă minim motoare Euro V, cu grad redus de poluare. Ne dorim la Cluj-Napoca un transport taxi modern, civilizat, nepoluant”, se precizează în proiect.

La Cluj-Napoca vor fi oferite și 31 de autorizații pentru mașini electrice folosite pentru taximetrie.

Numărul total al taxiurilor din Cluj Napoca în acest moment este de 2.469, urmând să fie crescut la 2.500. Pe viitor, orice autorizație de taxi retrasă va fi transformată în autorizație de taxi pentru vehicule electrice.