Un nou scandal în USR. Încă un val de excluderi și suspendări a venit noaptea trecută

FOTO: USR/Facebook
FOTO: USR/Facebook

După o ședință care a durat mai bine de nouă ore, Biroul Național al USR a decis excluderea purtătorului de cuvânt al filialei Ilfov, Claudia Postelnicu. Potrivit Digi24.ro, a fost suspendat din partid, pentru trei luni, și Ciprian Lupaș, unul dintre fondatorii USR Sălaj.

Potrivit conducerii USR, Claudiei Postelnicu i s-a reproșat că are postări critice pe Facebook la adresa lui Dan Barna.

„Iubesc USR-ul şi valorile care l-au fondat. Lupta mea este cu impostorii care l-au confiscat pe grup organizat si doar in scopul propăşirii personale. Nu sunt singura în această luptă. Ea se duce de peste 1 an în multe filiale şi e crâncenă.

Oamenii noi s-au dovedit a fi fără însuşiri şi atunci îi vânează pe cei care le au din plin. Barna nu este decât un pion pe tabla de şah a altcuiva. Din acest motiv trebuie să plece”, a scris ea, ieri, pe Facebook.

Claudia Postelnicu a mai precizat că nu contează în partid decât ce vrea Dan Barna și „soldații loiali căzuți în adulație” care i-au făcut sesizări.

În urmă cu o săptămână, conducerea USR a decis să o dea afară din partid și pe Olimpia Ardelean, care activa în filiala din Ilfov. De asemenea, Vișinel Bălan a fost suspendat un an din filiala Giurgiu. El a fost unul dintre contracandidații lui Dan Barna, la alegerile din vară pentru șefia partidului. Vișinel Bălan a acuzat conducerea partidului de fraudă.

De asemenea, Daniel Giurcă și Cosmin Stoenoiu, de la filiala Cluj, au primit sancțiuni de suspendare din partid de șase luni, respectiv un an. Aceștia sunt acuzați că ar fi spart baza de date a partidului și ar fi șters minute de la ședințe.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.