Un medic italian a murit de coronavirus, după ce a muncit fără mănuși, din cauza lipsurilor din spital

SURSĂ FOTO: pixabay.com
SURSĂ FOTO: pixabay.com

Un medic în vârstă de 57 de ani, care se îmbolnăvise de coronavirus în timp ce își făcea meseria la un spital din orașul italian Codogno, a murit.

Marcello Natali a fost spitalizat la Cremona, înainte de a fi transferat la Milano. Virusul îi provocase o dublă pneumonie.

Într-un interviu acordat înainte să descopere că este infectat cu COVID-19, medicul italian a declarat pentru Euronews că lucrează fără mănuși: ”S-au terminat!”, spunea el.

”Nu am fost pregătiți pentru coronavirus. Suntem doctorii erei post-antibiotice. Am crescut gândindu-ne că o pastilă e de ajuns pentru orice”, mai spunea medicul Natali.

Decesul său a fost confirmat de un reprezentant al Federației Italiene a Medicilor Generaliști.

”Este un război”, a spus Paola Pedrini, secretarul regional al federației, pentru sursa citată, adăugând că 110 din cei 600 de medici din provincia Bergamo sunt bolnavi.

”Situația nu s-a îmbunătățit de la finalul lunii februarie. Am primit măști și mănuși, însă nimic altceva. O mască ar trebui să fie schimbată după o jumătate de zi. În spitalele noastre e purtată o săptămână”, a spus reprezentanta medicilor italieni.

”Ne facem meseria și prin telefon, când putem, pentru a evita răspândirea virusului și contactul cu persoanele asimptomatice care sunt purtătoare ale virusului”, a adăugat Pedrini.

Italia a anunțat 475 de decese provocate de coronavirus într-o singură zi, ieri, ducând numărul total al deceselor la 2.978 în Peninsulă.

Italienii au confirmat peste 36.000 de infecții cu coronavirus, până în prezent.