Un medic i-a cerut șpagă 1.500 de lei unui copil. A fost prins în flagrant delict când lua banii

viorel chioașcă
Viorel Chioașcă. Foto: Facebook

Un medic specialist ORL de la Spitalul CFR Buzău a fost reţinut de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), fiind suspectat că a luat mită 1.500 de lei de la un copil, relatează Agerpres.

El a fost prins în flagrant delict în timp ce lua mita pe care i-o ceruse unui copil pentru o operaţie, au declarat surse judiciare.

Mama minorului a decis să solicite sprijin autorităţilor, iar medicul a fost prins în timp ce primea banii în cabinetul său.

Pe parcursul zilei de miercuri, medicul va fi prezentat procurorilor cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit presei buzoiene, este vorba despre Viorel Romeo Chioașcă, unul dintre cei mai cunoscuți medici ORL din oraș.

Se pare că medicul îndeplinise vârsta de pensionare, dar nu s-a pensionat din cauza lipsei de personal, notează stiridinsursebuzau.ro.

Iată ce a scris un fost pacient despre acest medic, pe site-ul doctorbun.ro:

De cand au intrat parintii mei in cabinet a avut o atitudine zeflemista. A injurat groaznic, direct si fara niciun fel de retinere, folosind toate organele reproducatoare. A tipat din toti plamanii ca tatal meu a venit tarziu la control, ca trebuie sa se mai duca la biserica acum, a luat/o in deradere si batjocoritor pe mama care a incercat sa ii prezinte istoricul tatalui meu (pacientul efectiv). Nota 0 pentru pregatirea medicala si pentru incapacitatea de a fi om.

Însă alți foști pacienți au o părere bună despre el. Iată ce a comentat un cititor al site-ului buzoienii.ro: D-nul dr. Chioasca cel mai bun profesionist în O.R. L. Am fost la dansul. Nu s-a pus problema de spaga. Mi-a atras atenția ca este nevoie sa repare ceea ce alți medici nu reușit. Iar de atunci nu am mai avut probleme și era fericit că rezolva orice caz!

Viorel Chioașcă. Foto: Facebook
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.