Un medic a fost arestat pentru că a luat mită. Câștiga 6.000 de euro pe lună ca profesor și chirurg

FOTO: fernandozhiminaicela/Pixabay.com
FOTO: fernandozhiminaicela/Pixabay.com

Medicul Octavian Mazilu, fost manager al Spitalului Municipal Timișoara, care ocupa funcția de șef Secția Chirurgie Oncologică în cadrul aceeiași unități medicale și este cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara, a fost arestat preventiv, miercuri, după ce marți a fost prins în flagrant în timp ce primea, de la un pacient, mită în valoare de 300 de lei. Decizia a fost luată de judecătorii Tribunalului Timiș, potrivit observatornews.ro.

„În dată de 31.05.2022, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţa de inculpatul M.O. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată (25 acte materiale).

În fapt, s-a reţinut că în perioada 18.03.2022 – 31.05.2022, în calitate de medic primar chirurg la o unitate spitalicească din Timişoara, inculpatul ar fi primit, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, de la mai mulţi pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani (lei sau euro) cuprinse între 100 şi 2.000 lei, pentru efectuarea unor acte medicale care trebuiau realizate cu titlu gratuit.

În dată de 31.05.2022, în jurul orei 11.50, inculpatul a fost depistat în flagrant după ce, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi primit cu titlu de mită suma de 300 lei de la o pacienta internată în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

În urma unor plângeri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, unitatea centrală, şi serviciul teritorial Arad, au declanşat cercetările.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.