Un gigant farmaceutic îi va plăti 8 miliarde de $ unui bărbat căruia i-au crescut sânii

Foto: Pixabay

Gigantul farmaceutic american Johnson & Johnson va trebui să îi plătească compensații în valoare de 8 miliarde de dolari unui bărbat pentru că nu a precizat că un medicament pe care îl produce poate provoca creșterea sânilor.

Un juriu din Philadelphia i-a oferit lui Nicholas Murray, în vârstă de 26 de ani, câștig de cauză în bătălia cu Johnson & Johnson, care mai are mii de procese pe rol din cauza efectelor secundare ale medicamentelor pe care le produce.

Avocații tânărului au argumentat că medicamentul Risperdal este un exemplu clasic de ”profit înaintea pacientului”. Lui Murray i-au crescut sânii după ce a luat medicamentul în 2003, când fusese diagnosticat cu o boală de atenție.

Risperdal este un medicament pentru tratarea schizofreniei, însă medicii îl pot prescrie și pentru alte afecțiuni psihice, scrie BBC.

Johnson & Johnson a contestat decizia, spunând că este ”disproporționată”. Despăgubirea pe care o va plăti compania va fi una mai mică, după apel, sunt de părere experții.

Chiar și așa, victoria tânărului american ar putea deschide calea către o întreagă serie de înfrângeri în sălile de judecată pentru Johnson & Johnson. Compania nu a publicat o serie de efecte secundare pe care medicamentul Risperdal le poate produce.

De asemenea, compania se judecă și în cazul pudrei pentru bebeluși care conținea azbest, iar compensațiile în acest caz ar urma să fie mult mai mari.

În august, Johnson & Johnson a fost condamnată la plata a peste 572 de milioane de dolari, după ce un judecător a decis că gigantul farmaceutic a contribuit la o epidemie de consumatori de opioide, în urma unei campanii de publicitate ”false și periculoase”.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.