Un fost senator al României a murit la 51 de ani din cauza coronavirusului

Dan Tătaru
Dan Tătaru. Foto: Facebook

Dan Tătaru, fost senator în Parlamentul României și secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale, a murit la 51 de ani după ce a fost infectat cu noul coronavirus.

„Am aflat cu tristețe despre trecerea la cele veșnice, la numai 51 de ani, a lui Dan Tătaru, fost senator al României și secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale în două mandate. Transmit sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris pe Facebook Nicolae Ionel Ciucă, actualul ministru al Apărării Naționale.

Raed Arafat a declarat, duminică seară, la Antena 3, că Dan Tătaru urma să fie mutat de la Spitalul din Moinești la Spitalul Militar ROL 2 instalat în incinta Institutului „Ana Aslan”, însă pacientul a intrat în stop cardio-respirator înainte de a putea fi transferat cu elicopterul, potrivit news.ro.

Născut în anul 1969, Dan Tătaru a fost ales ca senator în legislatura 2012-2016 pe listele PSD. În 2015, Dan Tătaru a devenit senator neafiliat.

Până duminică, 2 august, pe teritoriul României au fost confirmate 53.186 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 2.413 persoane au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.530. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 412 pacienți.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.