Un cuplu de italieni a vrut să zboare la Cracovia, dar a ajuns la Craiova. „Când am coborât a fost un șoc”

aeroport bagaj
Foto: Sammy-Sander / pixabay.com

Un cuplu de italieni a vrut să cumpere două bilete pentru Cracovia, în Polonia, dar a ajuns la Craiova, în România, relatează publicația „Gazzettino del Chianti”.

Cei doi au cumpărat biletele de avion spre Cracovia de la o agenție de turism din Florența. Reprezentantul agenției a făcut o confuzie între Cracovia și Craiova, iar cuplul nu și-a dat seama de eroare. Pur și simplu, cei doi – Paola și Massimo – au crezut că așa se scrie numele orașului Cracovia în poloneză.

„Ne-am gândit că acesta este numele orașului scris în poloneză. Am avut încredere și ne-am continuat călătoria în pace”, a povestit Paola.

Cuplul de italieni ar fi trebuit să se întâlnească în Cracovia cu niște prieteni.

„Când am coborât la aeroport și am realizat că suntem în România a fost un șoc”, a relatat Massimo.

„În momentul în care am ajuns am înjurat, vă las să vă imaginați cum. Apoi ne-am adaptat”, a povestit și Paola pentru sursa citată.

Inițial, cei doi s-au gândit să plece spre Cracovia, dar apoi și-au dat seama că ar fi prea scump. Așa că s-au cazat la un hotel din Craiova.

„Am încercat să trimitem un mesaj agenției ieri după-amiază (sâmbătă, 13 august – n.r.) când am ajuns aici. Și ne-au spus că vor încerca să găsească o modalitate de a ne trimite la Cracovia. Dar este imposibil. Ar fi prea scump și pierdem prea mult timp”, au mai spus italienii.

Când se vor întoarce la Florența vor merge însă la agenție pentru a le cere socoteală reprezentanților acesteia.

Foto: Sammy-Sander / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.