Un copil din România a murit de pojar. A luat boala de la fratele mai mare

copil bebeluș
Foto: ErikaWittlieb / pixabay.com

Un copil de 7 luni din comuna Apața, județul Brașov, a murit de rujeolă, relatează ObservatorNews.ro.

Copilul de 7 luni nu era eligibil pentru a fi vaccinat împotriva rujeolei (pojarului), deoarece prima doză de ROR (vaccin rujeolic-rubeolic-oreion) se face la vârsta de 12 luni, iar a doua la 5 ani.

Copilul a luat virusul de la fratele său în vârstă de 3 ani, care nu era vaccinat.

Bebeluşul a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov. Apoi, deoarece starea lui s-a agravat, a fost transferat la Spitalul de Pediatrie. Din păcate, copilul a murit.

În luna decembrie, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă în România.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, anul acesta au fost înregistrate în România peste 2.000 de cazuri de rujeolă.

Foto: ErikaWittlieb / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.